Postcrossing-kaarten versturen

Postcrossing: alles wat je moet weten om te beginnen

Er is geen leukere verassing dan een mooie kaart te vinden in je brievenbus. Via Postcrossing ontvang en verstuur je kaarten van en naar andere leden over de hele wereld. Hieronder leggen we je uit hoe je eenvoudig kunt starten.

Account aanmaken

Ga naar de website en maak je eigen gratis account aan. Bij het aanmelden kies je een nickname, dat mag ook je eigen naam zijn, en vul je jouw adresgegevens in. Je adresgegevens zijn niet publiek en worden alleen getoond aan andere gebruikers die jou een kaart gaan sturen.

Verstuur je eerste Postcrossing-kaart

Als je jouw account hebt ingericht, kun je beginnen met het versturen van een kaart. In ons assortiment zit vast een kaart die past bij het profiel van de ontvanger, er zijn zelfs speciale Postcrossing-kaarten. Je kunt ook gebruikmaken van een starterset, zodat je direct kunt beginnen.

Voor Postcrossing gebruik je ansicht- of postkaarten zonder envelop. Op de achterzijde schrijf je een bericht voor de ontvanger en vermeld je het Postcard-ID dat je ontvangen hebt op de website. Het is handig om daarvoor een Postcrossing-stempel te gebruiken, maar je kunt het ook simpelweg schrijven. Ook schrijf je uiteraard het adres van de ontvanger op de achterkant. Vergeet ook de postzegels niet. Nu is het tijd om je kaart te gaan posten.

Postcrossing-kaarten ontvangen

Zodra de ontvanger jouw kaart heeft gekregen, registreert hij of zij de kaart op de website door het invoeren van het Postcard-ID. Ondertussen is er nu ook een kaart onderweg naar jouw adres, hoe spannend! Zodra je jouw kaart ontvangen hebt, kun ook jij deze registreren. Je kunt meerdere kaarten tegelijk versturen. Hoe meer kaarten je verzonden hebt, des te meer kaarten je ook zult ontvangen.

We zijn enorm benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn over Postcrossing als wij. Laat je reactie hieronder achter! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je ze uiteraard hier stellen. Wie weet hebben wij of een van de andere lezers het antwoord op jouw vraag. Wij wensen je in ieder geval alvast heel veel plezier toe!

Geef een reactie